Over mezelf

Saskia_jan13-205x300Hallo,

Ik heet Saskia Beckeringh en ben een gepassioneerd kunsthistoricus. Al vanaf jonge leeftijd was ik geĂŻnteresseerd in kunst, maar ik ben pas later kunstgeschiedenis gaan studeren. Mijn afstudeerscriptie schreef ik over Jimmy Durham, op de pagina “Vragen, suggesties en contact” staat een afbeelding van een van zijn werken. In 2012 was er een overzichtstentoonstelling over hem in het MuHKA in Antwerpen.

Na mijn studie heb ik een paar leuke opdrachten gekregen. Zo was ik betrokken bij de tentoonstelling De Exotische Mens in het Teylers Museum. Ook heb ik een monografie geschreven over Willem van Dort sr., een bekende schilder uit Bergen op Zoom, en een navolger van de Haagse School. Over hem organiseerde ik een tentoonstelling in Het Markiezenhof in Bergen op Zoom. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de beeldhouwer Kees Keijzer ter voorbereiding van de tentoonstelling in 2015. Ook over Kees Keijzer heb ik een monografie geschreven.

In 2012 ben ik begonnen met het opzetten van bezoeken aan actuele tentoonstellingen in de Nederlandse musea. Aanvankelijk was dit met de naaste vrienden- en kennissenkring, maar de groep van belangstellenden wordt steeds groter. Op dit moment heb ik al meer dan 100 excursies georganiseerd en wil hier nog wel even mee door gaan. De groep van enthousiastelingen die met me mee gaan wordt alsmaar groter.

Hopelijk ga je ook een keer mee!

Tot ziens in het museum,

Saskia

‘De afbeeldingen op deze website worden getoond ter illustratie van de activiteiten’