Hoe het werkt

bookingAan het begin van het seizoen, krijg je een email met daarin de aankondiging van het nieuwe programma. Sinds kort kan dit ook via Aanmelden op de website. Na de inschrijving krijg je een bevestiging.

Elke museum/tentoonstelling wordt in principe 2 keer bezocht, tenzij er heel veel belangstelling is. Je kunt je in een keer voor het gehele programma opgeven, maar per keer kan ook. Er gaan iedere keer weer andere mensen mee, dus invoegen is geen probleem! Per bezoekkrijg je nog een aparte bevestiging van dat betreffende bezoek. De bijdrage in de onkosten voor een museumtour is € 10,00.

De tour begint meestal om 11:00 uur, direct wanneer de meeste musea opengaan, dan is het nog rustig. Om een uur of elf bekijken we dan samen de tentoonstelling. Daarna hebben we koffie en/of lunch in het museumrestaurant. Aansluitend kan wie dat wil nog mee terug het museum in. Dit is dus meer dan een standaard rondleiding, die meestal maar een uur duurt.

De inhoud van het bezoek verschilt per keer, afhankelijk van welke tentoonstelling er is. Soms gaan we bijvoorbeeld ook een deel van de vaste collectie bekijken. Tijdens de tour probeer ik zoveel mogelijk details van de uitgekozen werken te laten zien, je het werk te laten ervaren en de achtergronden toe te lichten.

Als je je hebt aangemeld, ga ik er van uit, dat je ook meegaat. Dus zet de datum of data in je agenda en beschouw deze als een vaste afspraak.

‘De afbeeldingen op deze website worden getoond ter illustratie van de activiteiten’